Folkmusik

LÅNGBACKA/BÅDAGÅRD - Pop med folksjäl

De har hyllats för sin förmåga att trollbinda publiken med sina tätt sammanflätade röster. En konsert med färgstarka och unika Långbacka/Bådagård är som att träda in i ett alldeles särskilt musikaliskt universum där genregränser utmanas och tradition möter progression!
Spelperiod: 2024
Priskategori: C
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västerås

De har hyllats för sin förmåga att trollbinda publiken med sina tätt sammanflätade röster. En konsert med färgstarka och unika Långbacka/Bådagård är som att träda in i ett alldeles särskilt musikaliskt universum där genregränser utmanas och tradition möter progression! Efter framgångarna med senaste plattan ”Every Little whisper turns into a roar” och ett idogt turnerande, både på hemmaplan och utomlands, har duon jobbat flitigt med musik till film och scenkonst ett par år. Två filmsoundtrack har de hunnit få ut också, bland annat till filmen Glaciär av Camilla Läckberg. Våren 2024 släpper de nytt efterlängtat album. Det kommer att heta RÖTTER och vara en tematisk berättelse om sökandet efter just det.

Långbacka/Bådagård har på sina tidigare skivor hämtat inspiration från omvärlden, om påverkan på individen i tider av flyktingkriser, me too-manifestationer, covid-år och klimatkris. Denna skiva handlar istället om en längtan att få vända sig inåt. Att få umgås med de stora, kluriga frågorna kring föräldraskap, generationsband, spiritualitet och identitet. Rötter.

– Rötter kan handla om sitt eget rotsystem, var har jag rotat mig i världen? Vilka har gått före och vad har de betytt för mig? Vad för jag vidare till mina barn och min omgivning? Vem är jag och vart går jag med alla svåra frågor? säger Matilda Bådagård.

Musikaliskt säger Långbacka/Bådagård att de med nya skivan vill bjuda på en riktig smällkaramell. Duon har skapat sig en egen genre någonstans i smältdegeln av pop, jazz, världsmusik, traditionell folkmusik och filmmusik och förfinat det egna soundet för varje ny produktion. Med RÖTTER tänker de större, råare och mer explosivt. Från att tidigare spelat nästan alla instrument själva på sina skivor har de nu bjudit in sina idoler att medverka och många namnkunniga musiker finns med på nya albumet.

– Den här gången var det viktigt för oss att bjuda in andra musiker och inspireras av andras musikaliska världar och var mer i livesessions. Vi har spelat in delar av plattan i Benny Anderssons studio på Riksmixningsverket. Studion har en väldigt speciell atmosfär och vi tycker att vi hittat en så fin live-nerv och musikalisk kommunikation med våra medmusiker, berättar Maja Långbacka.

Releasen är satt till 22 mars, därefter väntas en riksomfattande turné.

Fakta

Antal medverkande: 2
Spelperiod: 2024
Priskategori: C
Kontakt: Jesper Jelse

Medverkande

Matilda Bådagård
Maja Långbacka

Play Video
Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period
Skip to content