Visa

Ida Wiklund - Svensk visa

Ida skriver ärlig och innerlig svensk pop, sjunger och spelar gitarr och piano.
Spelperiod: 2024
Pris: C
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västerås

Ida Wiklund är en 34-årig independent-artist och låtskrivare från Örbyhus, som sedan 2012 är bosatt i Stockholm. Ida skriver ärlig och innerlig svensk pop, sjunger och spelar gitarr och piano.

Ida slog igenom 2016 med sin låt ”Mellan Dröm & Verklighet” som haft stora framgångar i Sveriges Radio P4 genom åren. Ida har sedan dess uppträtt flera gånger i TV4s direktsända musikprogram Lotta på Liseberg, utsetts som utmanare till Svensktoppen och vunnit Veckans låt i P4 Stockholm. Ida tilldelades Ted Gärdestad Stipendiet 2009 och har spelat på många stora livescener runt om i landet. Sommaren 2019 gjorde hon succé på Västerviks Visfestival och har under åren haft flera singlar rullandes på P4. Våren 2020 släppte Ida en låt som skildrar vårdsituationen under coronapandemins start. Låten fick snabbt viral spridning och Ida framförde den live i TV4 Nyhetsmorgon. Ida har under flera år kombinerat artistlivet med att arbeta som undersköterska inom akutsjukvård. Sedan 2021 studerar Ida till sjuksköterska.

Våren 2022 vann Ida P4 Nästa i Stockholm med låten ”Gör slut med henne, va med mig”, som hon skrivit tillsammans med David Lindgren Zacharias. Låten fick ett stort genomslag i P4 och Ida fick snabbt en större publik. I början av 2023 släpptes ”Det trodde jag aldrig” som även den är skriven ihop med David L.Z. och även denna låt tog sig in på P4s spellista.

Den 26 maj 2023 släpper Ida sin nya singel ”Mitt Hem” som är skriven och producerad ihop med stjärnproducenten Peter Kvint.

Fakta

Antal medverkande: 2
Spelperiod: 2024
Pris: C
Kontakt: Jesper Jelse

Medverkande

Ida Wiklund
Jonas Gideonsson, piano

Play Video
Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period
Skip to content