Folkmusik

Hilleviensemblen

I denna fängslande musik- och berättarföreställning får publiken följa Hillevi på hennes resa i musikens tjänst, från bondehemmet i Borgsjö och vidare ut i världen med fiolen som ledstjärna.
Spelperiod: v. 37 och v. 46 2022
Priskategori: D
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västmanland

I september 1916 arrangerades en spelmanstävling i Sundsvalls Stadshussalong. Bland de tävlande stack ett namn ut – Hillevi Öberg, 18 år och den enda kvinnliga fiolspelaren. Hon imponerade stort på juryn och hennes kraftfulla spel gav henne en tredjeplats. 100 år senare såg folkmusikern Emma Ahlberg Ek en notis om detta i ett arkiv och bestämde sig för att ta reda på vem Hillevi egentligen var. Hon upptäckte fler och fler ledtrådar som visade en färgstark kvinna med ett spännande levnadsöde.

I denna fängslande musik- och berättarföreställning får publiken följa Hillevi på hennes resa i musikens tjänst, från bondehemmet i Borgsjö och vidare ut i världen med fiolen som ledstjärna. Hennes historia och egna polskor varvas med Emmas nyskrivna musik, allting framfört och berättat av Hilleviensemblen.

I ensemblen spelar Emma Ahlberg Ek – femsträngad fiol, Patrik Grundström – kontrabas, Valter Kinbom – slagverk och Leif Ottosson – dragspel.

 

Fakta

Spelperiod: v. 37 och v. 46 2022
Priskategori: D
Kontakt: Christofer Ekströmer

Medverkande

Emma Ahlberg Ek – femsträngad fiol
Patrik Grundström – kontrabas
Valter Kinbom – slagverk
Leif Ottosson – dragspel

Play Video
Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content