Kammarmusik

Göteborgs Baroque

Bach och Bach före Bach.
Spelperiod: Första halvan i november 2021
Priskategori: C
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västmanland

När vi vanligtvis pratar om Bach så tänker vi oftast automatiskt på Johann Sebastian, denna oöverträffade monumentalfigur i den västerländska musikhistorien. Men Johann Sebastian är inte den enda kompositören med efternamnet Bach, det finns en hel rad tonsättare som tillhörde samma familj, till exempel var flera av Bachs söner musiker och tonsättare. I konserten Bach och Bach före Bach presenterar fyra sångsolister och åtta instrumentalister kompositioner av Bachs äldre släktingar, till exempel den magnifika bröllopskantaten Meine Freundin du bist schön av hans farbror Johan Christoph Bach. Kanske kan musiken av Bachs förfäder ge oss en del nycklar och svar på vad som gjorde Bach till den extraordinära tonsättare han var. Göteborg Baroque tar er med på en musikalisk resa som leder fram till och slutar med en ungdomlig kantat av Johann Sebastian själv.

”Det finns alltså inget att gömma sig bakom. Allt hörs. Och det blir så naket och personligt det bara kan bli. Varje soloinsats är klar och innerlig, och samklangen mellan sångarna är perfekt.” 

…skrev Carl Magnus Juliusson i GöteborgsPosten i april 2019 när Göteborg Baroque framförde ett av våra absoluta favoritverk: Buxtehudes Membra Jesu Nostri.

Detta var en del av Göteborg Baroques jubileumssäsong som blev en stor succé! Ensemblen firade 15 år och vi fick vara med om världspremiären för det tidstrogna och unika instrumentet claviorganum finansierat av Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur!

Tack vare stiftelsens generösa donation har Göteborg Baroque också fått möjligheten att genomföra tre större konsert- och operasatsningar under ett antal år.

Fakta

Spelperiod: Första halvan i november 2021
Priskategori: C
Kontakt: Christofer Ekströmer

Produktion / Medverkande

Göteborg Baroque under ledning av Magnus Kjellson.

Play Video
Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period
Skip to content