Folkmusik

Emilia Amper och Anna Petrini

Nyckelharpisten Emilia Amper och blockflöjtisten Anna Petrini djupdyker i repertoar med olika stilistiska förtecken men många gemensamma nämnare.Folklåtar vävs ihop med dansmusik och sånger och blir ny musik.
Spelperiod: HT 2022 - VT 2023
Priskategori: C
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västmanland

Nyckelharpisten Emilia Amper och blockflöjtisten Anna Petrini djupdyker i repertoar med olika stilistiska förtecken men många gemensamma nämnare. Via en slags associationslek mellan genrerna bygger de en repertoar i jakt på det som gör att viss musik överlever, århundrade efter århundrade. Nordisk folkmusik får möta tidig musik (1200-1700) från Europas alla hörn. Folklåtar vävs ihop med dansmusik och sånger och blir ny musik. Egna arrangemang och nya kompositioner utgör konsertprogrammet.

Emilia Amper är en av Sveriges mest kända nyckelharpister. Med ett virtuost spel och stor berättarlust om sitt spel har hon vunnit en Grammy med Trondheimsolisterna, spelat flamenco med ett kompani i Schweiz, mött musiker från Persien, Afrika och arabiska länder, och utvecklat nyckelharpspelet med egna tekniker. Hon spelar regelbundet med ensemblerna ODE, Emilia Amper Band och Furebotten/Amper/Haltl

Anna Petrini har ett ben I nutida music och ett tidig music. Hon spelar internationellt som solist och kammarmusiker och är regelbundet inbjuden till festivaler som Warsaw Autumn, Huddersfield Contemporary Music festival, Ultraschall Berlin, Ars Musica, ISCM World New Music Days. Med syftet att utveckla repertoaren för blockflöjt har hon samarbetat med många olika kompositörer och har beställt och uruppfört verk av Simon Steen Andersen, Kent Olofsson, Malin Bång och Per Mårtensson.

Smakprov

Fakta

Spelperiod: HT 2022 - VT 2023
Priskategori: C
Kontakt: Christofer Ekströmer

Medverkande

Emilia Amper, nyckelharpa
Anna Petrini, blockflöjt

Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content