Folkmusik

Duo West/Rydwall

Två prisade virtuoser på sina respektive instrument med varsin tydlig musikalisk röst och förankring inom både folkmusiken och barockmusiken.
Spelperiod: HT 2021-VT 2022
Priskategori: B
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västmanland

Idag räknas barock- och folkmusiken som två skilda musikgenrer, även om alltfler ser likheter och samband mellan dem. Samtidigt som olikheter i stil och uttryck skapar barriärer mellan såväl musikutövare som publik, så kan en alltför stor tyngd vid likheterna sudda ut de detaljer som gör musiken unik. Av en musiker som rör sig mellan olika genrer och uttryck krävs förmågan att gå på djupet i en tradition, lära sig tala dess språk, och samtidigt göra även det nya och okända till sitt.

Det krävs mod att, genom att tillföra något eget, förnya traditionen.

Dessa egenskaper delas av Kristine West och Erik Rydwall. Två prisade virtuoser på sina respektive instrument med varsin tydlig musikalisk röst och förankring inom både folkmusiken och barockmusiken. Med utgångspunkt i J.S. Bachs musik för soloviolin och soloflöjt vävs barockmusik samman med musik ur svenska spelmansböcker från någorlunda samma tid, tillsammans med nyskriven musik sprungen ur dessa båda musikaliska traditioner.

Fakta

Spelperiod: HT 2021-VT 2022
Priskategori: B
Kontakt: Christofer Ekströmer

Produktion / Medverkande

Kristine West
Erik Rydwall

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period
Skip to content