Kammarmusik

Duo Kellermann – Fröst

De internationellt verksamma kammarmusiksolisterna violasten Göran Fröst och gitarristen Jacob Kellermann kommer till Västmanland med musik för viola och gitarr, en ovanlig men vackert klingande ensemble.
Spelperiod: HT 2022 - VT 2023
Priskategori: C
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västmanland

De internationellt verksamma kammarmusiksolisterna violasten Göran Fröst och gitarristen Jacob Kellermann kommer till Västmanland med musik för viola och gitarr, en ovanlig men vackert klingande ensemble. Just nu är de mest kända för den kritikerrosade föreställningen En timme natt – en ljus konsertupplevelse i mörker. De kommer med en konsert som fokuserar på natten och nattlig musik där de framför stycken av bland andra Britten, Pärt och de Falla.

Jacob Kellermann har etablerat sig som en av Sveriges mest aktiva och eftersökta gitarrister. Jacob och London Philiharmonic Orchestra kom i december ut med en skiva med musik av Joaquín Rodrigo en skiva som har fått högsta betyg.Engagemang under säsongen 2020/21 inkluderar bl.a. turnéer till Japan och Kina och solouppdrag med Los Angeles Philharmonics, Israel Contemporary Players och Orquesta de Valencia. Under hösten 2020 släpps även hans nästa album på BIS Records med bl.a. J. Rodrigos Concierto de Aranjuez tillsammans med London Philharmonic Orchestra. Tillsammans med violinisten Daniel Migdal har han turnerat över hela Sverige som duo KeMi. Efter att 2009 deltagit i ”Ung och Lovande 2009” erhöll de 2010 det prestigefyllda första priset i ”Aschaffenburg Internationalen Wettbewerb für Kammermusik mit Gitarre“

Med en omfattande kammarmusik och solistrepertoar, ofta bestående av hans egna transkriptioner, söker han ständigt efter nya uttrycksmöjligheter för sitt instrument. Detta har även lett till ett brinnande intresse för samtida musik och nära samarbeten med ett antal tonsättare har resulterat i ett flera verk skrivna direkt för honom, däribland José Maria Sanchez-Verdu och Benjamin Staern. Hans samarbete med den ryske tonsättaren Sofia Gubaidulina resulterade 2014 i ett album med kammarmusikverk på BIS Records . Jacob Kellermann är även medlem och en av initiativtagarna till nederländska New European Ensemble.

Göran Fröst, viola, har framträtt som kammarmusiker och solist i de flesta Europeiska länder samt japan. Som medlem av Kammarensemblen sedan 2007 är han en hängiven uttolkare av den nya repertoaren och har fått ett flertal verk skrivna för sig. Han arbetar även regelbundet med Chamber Orchestra of Europe och 2011-2014 var han soloviolist i BBC National Orchestra of Wales. Vid sidan av sin musikerkarriär arbetar han även som kompositör och arrangör och har skrivit för orkestrar som Amsterdam Sinfonietta och Kungliga Filharmonikerna. Göran undervisar i violaspel vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. 2016 tillträdde han som soloviolast i Svenska kammarorkestern.Göran Fröst har framträtt som kammarmusiker och solist i de flesta Europeiska länder samt Japan. Vid sidan av sin karriär som violist arbetar han även som kompositör och arrangör och har skrivit för orkestrar som Amsterdam Sinfonietta och Kungliga Filharmonikerna.

Fakta

Spelperiod: HT 2022 - VT 2023
Priskategori: C
Kontakt: Christofer Ekströmer

Medverkande

Göran Fröst, viola
Jacob Kellermann, gitarr

Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content