Världsmusik

Chicos Fritos

Inspirerade av de sandiga vindarna i östra Andalusien spelar Chicos Fritos en bluesig öken-flamenco från förr och skapar sitt eget sound med munspel och flamencogitarr.
Priskategori: B
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västerås

Bluesig Ökenflamenco

Inspirerade av de sandiga vindarna i östra Andalusien spelar Chicos Fritos en bluesig, filminspirerad, öken-flamenco från förr i de gamla stilarna från Andalucía Oriental: taranto, granaína, malagueña, marianas och tangos de Granada!

Chicos Fritos låter som inga andra. Med hjälp av munspel och gitarr skapar de sitt eget sound. Influerade av det ödsliga uttrycket i Ennio Morricones musik i spaghettiwesternfilmerna – inspelade i östra Andalusien – blandar de bluesiga toner och westernklanger med den traditionella musiken från regionen.

Chicos Fritos spelar old school roots flamenco med en rejäl twist. Istället för den traditionella flamencosången spelar de flamencons känslosamma melodier på munspel – komplett med ekvilibristiska ornament och vokala trix. Tillsammans med Jonathan Bondessons gedigna och skickliga flamencogitarrspel skapar de ett helt eget sound med framförallt flamencostilarna från de dramatiska bergen och ödsliga ökenvidderna i östra Andalusien – Taranto, granaína, marianas, malagueña och tangos de Granadar. Missa inte den bluesiga westerninspirerade Ökenflamencon med Chicos Fritos.

Chicos Fritos erbjuder två olika program:
Ökenflamenco – duo med munspel och gitarr
Chicos Fritos con baile – trio med flamencodans, munspel och gitarr. Då i samarbete med någon av dansarna Josefine Chiacchiero, Pia del Norte eller Jossette Reilly.

Fakta

Föreställningens längd: 40 min
Spelyta: 3 x 3 m
Bygg/rivtid: 30 min/30 min Spelperiod Enligt ök.
Teknik: Gruppen har med egen teknik; PA (portabel Bose-variant). Eluttag behövs. Vid trion tas portabelt dansgolv med (2 x 2 m). 3 armlösa stolar behövs.
Priskategori: B
Kontakt: Jesper Jelse
Play Video
Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Leif Östlund
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content