Kammarmusik

CARION

Den prisbelönta dansk-lettiska ensemblen fascinerar med sina noggrant koreograferade och dramatiserade framföranden av klassiska och moderna verk.
Spelperiod: VT24
Priskategori: D
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västmanland

Den prisbelönta dansk-lettiska ensemblen ger en verkligt unik och innovativ kammarmusikupplevelse till publiken. CARION fascinerar med sina noggrant koreograferade och dramatiserade framföranden av klassiska och moderna verk och lägger på så sätt en ny dimension till traditionella konsertevenemang.

Inga stolar. Inga notställ. Sättet CARION fyller scenen med musikaliskt och känslomässigt innehåll är något anmärkningsvärt.

CARIONs fräscha inställning till kammarmusik har gett hyllade framträdanden på Europas mest prestigefyllda festivaler som Rheingau Festival, Kissinger Sommer, Beethovenfest Bonn, Bergen Festival och Louisiana Festival samt i Fjärran Östern.

CARION har släppt 5 kritikerrosade inspelningar (cd spotify) inklusive fantastiska recensioner från Gramophone och BBC magazine, utmärkelser från dansk radio och bästa klassiska album 2015 på iTunes. Men ingenting kan jämföras med deras trendsättande musikvideor på Youtube som fortsätter att generera visningar på totalt nära en miljon nu. Bara Ligeti-föreställningen har över 300 000.

Den närmaste framtiden kommer att medföra en ny inspelning med verk av Mozart och Hindemith samt de mest anmärkningsvärda föreställningarna, t.ex. Zurich Tonhalle (Schweiz) och fortsatt arbete med att expandera träblåsgenren.

Fakta

Spelperiod: VT24
Priskategori: D
Kontakt: Christofer Ekströmer
Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Leif Östlund

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period
Skip to content