Vinnarna av ung och lovade 2021
18 april 2021

Duo Julia & Theo vinnare av Ung & Lovande 2021

Årets finaljury bestod av gitarristen Mats Bergström, Kammarmusikförbundets vice ordförande Boel Adler, Christofer Ekströmer, producent på Västmanlandsmusiken, Andreas Baur, producent på Musik i Syd samt publikens röst – det vill säga Kammarmusikföreningarna i landet.

Om vinnarna:

Theo Hillborg – saxofon (1996)
Julia Isaksson – piano (1996)

Duo Julia & Theo började spela tillsammans 2017 under sin studietid på Royal Academy of Music i London. Julia har fortsatt sina studier i London med masterutbildningen. Theo har flyttat hem till Sverige, han gör sin masterutbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Duo Julia & Theo har redan utvecklat en stor repertoar och framträtt både i Storbritannien och i Sverige. I repertoaren strävar de efter att tänka lite outside the box. Duon blandar ofta genrer som folkmusik, jazz, klassisk och modern musik.

Den vinnande ensemblen får en landsomfattande turné i pris. Vinnare av Ung & Lovande 2019 var Duo Winiarski/Carron från Kungliga Musikhögskolan. Trots pandemin förra året spelade duon på 25 platser i Sverige, från Malmö i söder till Hudiksvall i norr. Västmanlandsmusiken och Musik i Syd delar på uppdraget att ordna turné 2022 med den vinnande ensemblen.

 

Kammarmusikförbundet bildades 1983 för att samla landets kammarmusikföreningar och ta tillvara deras intressen. Som en del i verksamheten har förbundet satsat på kammarmusik med yngre musiker. Ung & Lovande började 1992 i Skinnskatteberg, redan då i samarbete med Västmanlandsmusiken. Efter två tävlingsomgångar förlades biennalen till Västerås Konserthus och har sedan fortsatt där. Några av de artister som medverkat under tidigare biennaler är Martin Fröst, Malena Ernman, Weberkvartetten och förra biennalens vinnare Duo Winiarski/Carron. De som sökte till Ung & Lovande 2021 är födda tidigast 1991.

Kammarmusikbiennalen Ung & Lovande arrangeras av Kammarmusikförbundet, Västmanlandsmusiken och Musik i Syd. Med stöd av Kulturrådet och Kulturens.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bokningsförfrågan Dans

  • Önskad period
  • Datumformat: MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • Datumformat: MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • :
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content