Stäng

Sinfoniettans vänförening

Västerås Sinfonietta är en av stadens mest populära kulturinstitutioner. Orkestern med anor från 1800-talet är en av landets äldsta symfoniska orkestrar. Västerås Musiksällskap har funnits med lika länge.

Musiksällskapet ger ekonomiskt stöd till Sinfoniettan och en av de mest prioriterade frågorna för oss är att stödja Sinfoniettans ambition att bli en heltidsorkester.

Ett annat område föreningen arbetar med är att knyta fler sponsorer till orkesterns verksamhet. Musiksällskapet ordnar också konsertresor, publikträffar och öppna repetitioner i samband med abonnemangskonserterna.

Västerås Sinfonietta. Foto: Jonas Bilberg

Varmt välkommen att bli medlem!

Med ett medlemskap får du får du möjlighet att träffa andra med stort musikintresse. Medlem blir du automatiskt om du väljer att köpa abonnemang i någon av Västerås Sinfoniettas konsertserier eller så betalar du en separat medlemsavgift på 100 kronor.

Träffa representanter från Musiksällskapet vid informationsbordet i foajén i samband med orkesterns konserter. Där kan du också köpa orkesterns CD-skivor.

Kontakta oss via mejl för att bli medlem, musiksallskapet(a)vastmanlandsmusiken.se (byt ut (a) mot @)


Bra att veta säsongen 2018/2019

 • Biljetterna/kortet gäller som medlemsbevis i Västerås Musiksällskap, Sinfoniettans vänförening.
 • Är det någon konsert du inte kan gå på har du tre alternativ:
 1. Låt en vän gå i ditt ställe.
 2. Byt till annan konsert. Gäller utvalda evenemang i Västmanlandsmusikens regi (serv.avg: 25 kr), ring 021-40 36 38 och meddela detta samt uppge namn, platsnummer och konsertdag. Bytet gör du snarast hos Västerås Turist Center.
 3. Ring 021-40 36 38 och uppge namn, platsnummer och konsertdag. Du deltar då i en lottdragning vid den sista abonnemangskonserten i maj då du kan vinna ditt abonnemang till nästa säsong.
 • Var rädd om biljetterna/kortet
  Tappar du dem/det eller glömmer aktuell biljett hemma kostar det 50 kr att hämta ut en ny.
 • Kom i tid till konserten
  Vid sen ankomst släpper vi in endast under applåd.


Resor

DON CARLO – Opera på Skäret, Kopparberg 28 juli 2018

Innan ridån går upp så invigningstalar den hemliga gästen, det bjuds på bubbel och snittar som ackompanjeras med operaintroduktion och i stenhuset är det vernissage på årets konstutställning. Vi har även möjlighet att ta en titt i den nya shopen, allt sker i det fria och mitt i natursköna Bergslagen.

Invid sjön Ljusnaren spelas det opera i genuint rustika träbyggnader, som förr användes som timmermagasin och hyvleri. Operahuset som inrymmer Stora scenen har nått världsrykte för sin unika akustik. Ingen annanstans i sommarsverige spelas lika högklassiga operaföreställningar.

Se program och mer information här!
Klicka på länken för att läsa hela programmet/ladda ner filen.

Wiener Philharmoniker – Konserthuset Sthlm 2 maj 2018

– Stora Konstvisningen i ”Ett tempel till musikens ära”, Konserthuset. Ett besök i Stockholm av Wiener Philharmoniker är i sig självt en stor händelse, det är ju en av världens absolut bästa orkestrar och kanske den mest traditionsrika. I en tid när orkestrar tenderar att låta alltmer lika varandra, vårdar de noggrant sin unika klang och spelstil.

Läs hela programmet här: Wiener Philharmoniker
Klicka på länken för att läsa hela programmet/ladda ner filen.


Västerås Musiksällskaps styrelse 2017

Minoo Akhtarzand, ordförande
Per-Arne Rönngren, vice ordförande, ansvarig cd-försäljning
Hjördis Häll, kassör, arkivansvarig
Birgitta Clasing, sekreterare, konsertresor
Stellan Moberg, informationsansvarig, insticksblad
Sven-Gunnar Dahlquist, sponsoransvarig
Lena Hellström Färnlöf, stipendier
Birgitta Bergsten, ledamot


Medlemsbrev & inbjudan

Klicka på länkarna för att läsa/ladda ner filen.

Välkommen till Årsmöte

Medlemsbrev februari 2018

Medlemsbrev dec/jan 2018