Regional Musik och Dans

Alla har rätt till ett rikt kulturliv. Gammal och ung. Boende i stor stad eller på liten ort. För att uppfylla det har Västmanlandsmusiken ett uppdrag att stödja och komplettera musik- och danslivet i hela länet. 

Vi presenterar årligen ett varierat utbud av subventionerade föreställningar till förskolor, skolor och äldreomsorg. Inom ramen för “Ett Kulturliv För Alla” ger vi också länets arrangörer möjlighet att ta del av ett utbud med såväl lokala,  nationella och internationella artister inom olika genres. 

Västmanlandsmusiken vill också främja ungas skapande och ge talanger inom musik och dans en god start på sin karriär. Läs mer om våra tre områden; Musik, Dans & Nycirkus samt Barn & Unga, via ingångarna nedan.

Musik

Vi fyller konsertsalar runtom i länet med jazz, kammarmusik, orkestermusik, folk- och…

Dans & nycirkus

Tillsammans med lokala arrangörer jobbar vi för att visa professionella dansföreställningar…

Vi fyller scener och salar runtom i länet med musik och dans för länets alla barn och unga.

Ett kulturliv för alla

”Ett kulturliv för alla” är ett koncept som finns för att stödja och komplettera ett kvalitativt musik-, dans och teaterutbud i hela Västmanland. 

Varje år presenterar Västmanlandsmusiken ett varierat utbud av konserter och föreställningar med lokala, nationella och internationella artister inom musik, dans och nycirkus.

Utbudet är sammansatt för två olika kategorier bokare; de som verkar inom Västerås stad och de som verkar inom länets övriga nio kommuner. Ett Kulturliv för Alla och Ett Kulturliv för Alla Västerås. 

Bokningarna samordnas genom ett programråd i varje kommun som består av arrangörer inom både offentliga och privata verksamheter. Västmanlandsmusiken avsätter 50 tkr för varje kommun som möter upp med motsvarande summa. Alla biljettintäkter återförs till den gemensamma kassan för att användas till ännu mer musik och dans.

Utöver att erbjuda ett subventionerat utbud av föreställningar, hjälper Västmanlandsmusiken till med bokning och avtalsskrivning med artisterna, samt visst producentstöd och marknadsföring.  

Kontakta oss

Det är vi som jobbar med utbudet och utvecklar dig som arrangör. Kontakta oss.

Anna-Karin Fredriksson är danskonsulent och driver arbetet för att stödja dansen i Västerås och länet. Hon arbetar för att barn, ungdomar och vuxna ska få ökad möjlighet att se, få kunskap...
Christofer Ekströmer är musikproducent med huvudansvaret för Länsmusikens vuxenproduktioner. Han har ett nära samarbete med länets arrangörsföreningar för kammarmusik, jazz och folkmusik.
Jesper Jelse är musikproducent med ansvar för kontakten med med det Lokala Musiklivet i Västerås Konserthus. Han arbetar även med Sommarmusik inom äldrevården i Västmanland samt med blandade genrer i...

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content