Imagine Sweden i Västmanland

Imagine Sweden

Stor musiktävling för unga

Imagine Sweden är en nationell musiktävling för unga musiker i åldern mellan 13-21 år, vars syfte är att hjälpa unga att växa inom sitt musikintresse och sig själva. Tävlingen består i deltävlingar som slutligen mynnar ut i en final. Imagine arrangeras varje år och bedöms av en professionell jury.

Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller låtskrivare. Laleh, Malena Ernman, Idolvinnaren Tusse, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling. Gör det du också! Psst. Det är gratis att vara med!

Genom ett generöst samarbete med Länsförsäkringar Bergslagen erbjuds vinnaren i regionfinalen Västmanland av musiktävlingen Imagine, ett första pris om 20.000kr.

Håll koll på viktiga datum

5 februari – Deltävling 1, Västerås
6 februari – Deltävling 2, Västerås
26 mars – Music Camp, Västerås
10 april – Regionfinal, Västerås
12-15 maj – Riksfinal, Eskilstuna

Sista anmälningsdag är 31 januari 2022.

Ansvariga för Imagine Sweden i Västmanland är Astrid Lindahl, Kristin Reising, Frippe Eliasson, Magnus Båge, Jimmy Bergwall och Jim Bergqvist.

Play Video
Imagine Sweden
Imagine Sweden

Vinnare av Regionsfinalen 2021

VINNARE 2021
Tre priser delas ut under Regionfinalen i Västerås.

1:A PRIS – DARIAN
En vinnare representerar Västmanland och tävlar i Imagine Sweden Riksfinal, 14 & 15 maj 2021 i Gislaved!

Jurynsmotivering: Årets vinnare av Imagine Västmanland har visat på en vilja att utvecklas, har ett innerligt uttryck, ett mycket starkt låtmaterial som skapar en magisk stämning som fyller hela Västerås konserthus. Årets vinnare är DARIAN!

2:A PRIS – SAGA
Ett presentkort på Thomann á 4000 kr.

Juryns motivering: Med en personlighet som går rakt in i hjärtat och med ett tydligt artisteri med bra låtar har juryn kommit fram till att andra platsen i Imagine Västmanland 2021 går till SAGA

3:E PRIS – GUMRU
Ett presentkort på Thomann á 2500 kr!

Juryns motivering: Med stor inlevelse, graciös utstrålning och briljant spel har juryn kommit fram till att tredje platsen i Imagine Västmanland 2021 går till GUMRU

Imagine Sweden
Imagine Sweden

Alla finalister i Regionsfinalen 2021

ÅRETS ALLA FINALISTER

SAGA
Med röst, gitarr och en självklar scennärvaro skapar Saga en värld där musiken står i centrum. Det är avskalat och nyfiket. Hon beskriver det som att hon låter oss lyssna på hennes själ.

OSCAR
Oscar är en mångsidig låtskrivare. Vanligtvis hittar melodierna till honom först, för att sedan kompletteras med texter inspirerade av upplevelser i hans eget liv.
Oscar tycker att meningen med musik är att ge lyssnaren möjligheten att kliva in i ett annat universum, känna tryggheten och uppleva något nytt.

PIANODRAG
Att spela tillsammans är en utmaning, men att spela åtta händer samtidigt på två pianon kräver en annan nivå av koncentration och samarbete! Det blir dynamiskt och spännande när vännerna Olivia, Thomas, Chelsie och Emil spelar tillsammans. Kvartetten andas som En kropp när de bjuder på några av de pärlor som finns skrivna för åttahändigt piano.

EDWARD
Trots sin unga ålder är dragspelaren Edward mycket scenvan. Han har deltagit i dragspelstävlingar i länder som Tjecken, Bosian, Italien, Österrike och Sverige. Han övar mycket och tycker att det är fantastiskt kul att spela. Han älskar variationer i musiken och det är vad han kommer bjuda lyssnarna på!

GUMRU
Gumru är en dragspelerska som är född och uppväxt i Västerås. Hon brinner för musiken och är helt säker på att hon kommer jobba med musik även i framtiden. Gumru går djupt in i musikens värld och tar med publiken på en vandring bland alla toner och harmoniska svängar.

DARIAN
Multiinstrumentalisten Darian lägger en stor del av sig själv i musiken. När han komponerar leker han ofta med melodier och texter, men helt plötsligt faller allt på plats, det känns rätt och då vet han att låten är färdig. Vi kommer höra honom sjunga och spela gitarr. Det blir innerligt och känslofullt!

PERPETUAL MOTION
Perpetual Motion är ett kraftverk som består av Leos röst, gitarr och elektronik. Det är som en musikmaskin som går mot normer och regler i musiken. Det är uppfinningsrikt, spännande, overkligt och Leos musik tar oväntade svängar genom toner och taktarter.

KEVIN & KIMBERLEIY
Syskonparet Kevin och Kimberleiy ser musiken som revansch mot livets hårda sida, det ger mening och styrka i vardagen. Att dela med sig av musiken är det bästa de vet och att stå på scen är för dem som vara i symbios med publiken där båda sidorna ger och får energi.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content