Musikproducent, barn & unga

Västmanlandsmusiken är en drivande, professionell aktör som verkar för såväl konstnärlig förnyelse som bevarande av traditioner. Barn och unga är högt prioriterade och vi arbetar för att de ska få uppleva musik, dans och nycirkus av en hög konstnärlig nivå, men också odla sin kreativitet och utveckla sina talanger. Västmanlandsmusiken programlägger, arrangerar och producerar ett utbud med olika former och uttryck i såväl Västerås Konserthus som tillsammans med skolor och lokala arrangörer i hela Västmanland. Varje år genomför vi runt 200 föreställningar och konserter för barn och unga och möter 30 000 skolbarn.

 

Nu söker vi Musikproducent, barn & unga

100% heltidstjänst, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Är musik, barn och ungdomar det bästa du vet? Gillar du att producera, organisera, knyta kontakter och driva utveckling och projekt? Vill du arbeta i en kreativ miljö som ger dig massor av möjligheter att förverkliga dina och våra idéer och tankar kring barns och ungdomars möte med musik och kultur? I så fall har vi tjänsten för dig!

Vi söker en professionell, kreativ och erfaren producent med inriktning mot barn och ungdomar. Du har många goda kontakter och nätverk med dig som du kan använda i arbetet på Västmanlandsmusiken. Självklart har du erfarenhet och kunskap i att hantera budget, förhandlingar, kontraktsskrivningar och turnéer.

Som person är du bra på att skapa sammanhang där musik är i fokus. Du tar initiativ och driver utveckling utifrån verksamhetens mål och dina egna kunskaper och erfarenheter. Du är flexibel och van att arbeta både självständigt och i team och har vana av att arbeta med flera parallella projekt samtidigt. Du kommer att samarbeta med regionens kulturskolor, Västerås stad, Region Västmanland och studieförbund. Projektledning och utveckling av nya idéer ingår i arbetsuppgifterna samt ordinarie administrativt arbete som ingår i en musikproducenttjänst.

Tjänsten är placerad vid vår konstnärliga avdelning i Västmanlandsmusiken. Du kommer att ingå i ett team bestående av två andra musikproducenter inom andra genrer, en orkesterkoordinator samt en dansutvecklare. Din chef är den konstnärlige chefen vid Västmanlandsmusiken. Arbetsplatsens bas är i vackra Västerås Konserthus men du har hela Västmanland som arbetsfält.

 

Utbildning och arbetslivserfarenhet
Relevant högskoleutbildning som har anknytning till tjänstens område. Du ska ha arbetat med liknande uppgifter i en motsvarande organisation.

 

Att jobba på Västmanlandsmusiken
Vi är cirka 55 medarbetare varav 20 arbetar med teknik och administration och 33 är musiker. Musikproducenttjänsten är placerad vid den konstnärliga avdelningen som består av ca 40 personer.

Västmanlandsmusiken är ett kommunalförbund, verksamheten bedrivs på uppdrag av ägarna, Västerås stad (90 %) och Region Västmanland (10 %). Vi ger ekonomiskt och praktiskt stöd till musik- och dansevenemang, runtom i länet och i Västerås Konserthus. Vi genomför cirka 200 evenemang per år i Västerås Konserthus varav en del med vår egna orkester Västerås Sinfonietta. Totalt genomför vi ca 600 evenemang per år i hela Västmanland.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning, vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Omfattning: Heltid, 100%
Tillträde: 1 september 2023 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 12 maj.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, då vi gör löpande urval och intervjuer.
Bifoga ditt CV tillsammans med ett personligt brev inklusive eventuella löneanspråk.

Vi ser fram emot din ansökan!

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta

Rikard Gateau, konstnärlig chef.
Tel: 021 – 40 36 30
rikard.gateau@vastmanlandsmusiken.se

Facklig företrädare:
Stefan Sellstedt, Unionen
Tel: 070-588 36 44 eller 021-40 36 44
stefan.sellstedt@vastmanlandsmusiken.se

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content