Direktör till Västmanlandsmusiken

Om arbetsplatsen

Är du en trygg, motiverande och engagerad ledare som brinner för kultursektorn? Vill du dessutom få hela Västmanlandsmusiken att fortsätta utvecklas tillsammans med fantastiska medarbetare? Då ska du inte tveka inför att söka tjänsten som vår nya direktör!

Muskler, motor och samarbetspartner – Västmanlandsmusiken blåser på eldsjälarnas låga, skapar möjligheter och stödjer människor som vill förverkliga sina idéer. Mellan väggarna i konsertlokaler runt om i Västmanland ryms folkmusik, dans, världsmusik, jazz, körer, kammarmusik, en egen kammarorkester. Västmanlandsmusiken jobbar för att människor ska ha tillgång till ett rikt kulturliv, oavsett hur gamla de är eller var de bor. Vi låter det nya inom musik och dans möta traditionen, mixar känt och okänt – tar världen till Västmanland! I Västmanlandsmusiken ingår Västerås Konserthus som vi förser med närmare 200 evenemang per år, regional musik, dans/länsmusik där samarbetet sker med kulturinstitutioner och lokala arrangörer runt om i länet. Hos oss finns också Västerås Sinfonietta med 33 musiker som ger fantastiska konserter i Västerås Konserthus, i Västerås stadsdelar och i övriga länet.
Västmanlandsmusiken är ett kommunalförbund och vår verksamhet bedrivs på uppdrag av våra ägare, Västerås stad och Region Västmanland.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett spännande och viktigt uppdrag där du får möjlighet att leda organisationen i en tid då mycket förändras inom kulturområdet. Du använder din strategiska förmåga för att driva och utveckla Västmanlandsmusiken framåt. Du har en viktig roll i att ständigt bygga broar och samverka med länets amatörmusik och arrangörsorganisationer samt med andra aktörer inom kulturlivet både lokalt, regionalt och nationellt. Vi vill också att du skapar förutsättningar så att Västerås Sinfonietta och Västerås Konserthus kan blomstra och bedriva verksamhet med kvalitativt högststående program.
Som direktör för Västmanlandsmusiken har du det övergripande ansvaret för verksamheten. Till din hjälp har du en engagerad och skicklig ledningsgrupp med konstnärlig verksamhetschef och administrativ chef. Tillsammans skapar ni förutsättningar för måluppfyllelse och goda resultat. Ni främjar mångfald, konstnärlig förnyelse och kvalitet inom musikens och dansens område. Du rapporterar till styrelsen som består av folkvalda politiker.

Kvalifikationer

Vi söker en ledare som skapar engagemang och delaktighet och som med trygghet och stabilitet tar Västmanlandsmusiken mot tydliga mål. Du har erfarenhet av att vara chef och gärna från en konstnärlig verksamhet. Har du dessutom lett andra chefer ser vi det som en merit. Självklart är det värdefullt att du har kunskaper om något eller några av Västmanlandsmusikens verksamhetsområden och/eller om kultursektorn i stort. Vi ser det också som en fördel om du har förståelse för vad det innebär att arbeta med en politiskt vald styrelse. Vi vill att det är självklart för dig med mångfaldstänk där du ser olikheter som en tillgång och som ett måste för att få bästa möjliga verksamhet. Du strävar efter hållbara samarbetsrelationer och har ett medvetet tänk kring hur du uppnår dem.

Vi vill informera om att vid en eventuell begäran måste inkomna ansökningshandlingar lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Vill du veta mer om ansökningsförfarandet eller om denna intressanta tjänst är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsulten nedan via telefon.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Enligt överenskommelse

Kontakt

Kontaktpersoner

Eva Sundqvist HärdevikAnsvarig rekryterare021-39 77 06eva.sundqvist.hardevik@vasteras.se
Marita Öberg MolinStyrelsens ordförande0706-434397

 

Fackliga företrädare

Friederike VesperSymf0736-710344friederike.vesper@vastmanlandsmusiken.se

Ansökan

Ansökan
Ansök senast: 2021-10-05
Referensnummer: C63165

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content