Stäng

Konsertabonnemang Kammarmusikserien hösten 2018

Västmanlandsmusiken presenterar i höst flera högklassiga kammarmusikkonserter i Västerås Konserthus, med nationellt och internationellt kända musiker. För kammarmusikserien finns möjlighet att teckna abonnemang till ett förmånligt pris. Välkommen till stora konserter i det lilla formatet.

– Kammarmusikabonnemanget ger möjlighet att sätta fokus på det nära mötet mellan publik, artist och musik, berättar Christofer Ekströmer som är producent vid Västmanlandsmusiken. Publiken kommer nära musiken på dessa konserter, det ger en storartad upplevelse. En konsertintroduktion en timme före konserten ger dessutom möjlighet att få mera vetande om artisten och den klingande musiken.

BLI ABONNENT OCH FÅ EN RAD FÖRMÅNER

  • Högklassiga konserter med nationellt och internationellt kända musiker.
  • Konsertintroduktion med kvällens musiker/kunniga musikpersonligheter samt något enkelt mousserande att dricka före varje konsert.
  • En abonnentgåva (en gåva per abonnent/spelår, värde ca 110 kr).
  • Möjlighet att välja konsertplats vid varje konsertintroduktion.

Konserter i Kammarmusikserien – torsdagar kl. 19.00

20/9 Ung & Lovande-artister på turné

Magnus Holmander, klarinett och Irina Serotyuk, ackordeon vann tävlingen Ung & Lovande i Västerås 2017. De gör denna höst en turné i snart sagt hela landet, minst 30 konserter.


11/10 Jens Lundberg möter Dahlkvistkvartetten Tango och stråkkvartett

Bandoneonisten Jens Lundberg möter Dahlkvistkvartetten i fantastiska tangos i ­arrangemang för bandoneon och stråkkvartett.


18/10 Världssopranen Camilla Tilling

Den svenska världssopranen Camilla Tilling sjunger Stenhammar och Sibelius, Korngold och Mahler i ett fantastiskt romansprogram tillsammans med pianisten Paul Rivinius.


1/11 Jakob Koranyi och Peter Friis ­Johansson Cellist och pianist i ett ­högoktanigt möte

Jakob Koranyi, violoncell och Peter Friis Johansson, piano framträdde för första gången som duo redan 2004 och har sedan dess gett över 50 konserter tillsammans.


8/11 Storioni Trio Pianotrio

Den mycket namnkunniga holländska pianotrion Storioni Trio startade 1995 i Holland och består av Bart van den Roer, piano och bröderna Wouter Vossen, violin och Marc Vossen,violoncell. De spelar musik av de franska kompositörerna Ravel och Chausson samt den samtida isländske kompositören Bjarnason på konserten i Västerås.


29/11 Minetti Quartet Stråkkvartett

Minetti Quartet nominerades till ECHO:s (European Concert Hall Organization) ”Rising Stars” under säsongen 2008/09. Sedan dess har de spelat på bland annat Wigmore Hall i London, Concertgebouw i Amsterdam, Palau de la Música i Barcelona, Stockholms Konserthus och Palais des Beaux-Arts i Bryssel.


Detta ABONNEMANG säljs här och hos Västerås Tourist Center.