Stäng

Konsertabonnemang Kammarmusikserien våren 2018

Västmanlandsmusiken presenterar i vår flera högklassiga kammarmusikkonserter i Västerås Konserthus, med nationellt och internationellt kända musiker. För kammarmusikserien finns möjlighet att teckna abonnemang till ett förmånligt pris. Välkommen till stora konserter i det lilla formatet.

– Kammarmusikabonnemanget ger möjlighet att sätta fokus på det nära mötet mellan publik, artist och musik, berättar Christofer Ekströmer som är producent vid Västmanlandsmusiken. Publiken kommer nära musiken på dessa konserter, det ger en storartad upplevelse.
En konsertintroduktion en timme före konserten ger dessutom möjlighet att få mera vetande om artisten och den klingande musiken.

BLI ABONNENT OCH FÅ EN RAD FÖRMÅNER
– Högklassiga konserter
med nationellt och internationellt kända musiker.
Konsertintroduktion med kvällens musiker/kunniga musikpersonligheter samt något enkelt mousserande att dricka före varje konsert.
En abonnentgåva (en gåva per abonnent/spelår, värde ca 100 kr).
– Möjlighet att vid varje konsertintroduktion välja konsertplats i salongen.

 

Konserter i Kammarmusikseriens abonnemang

Christian Ihle Hadland. Foto Kim Ialand
TORSDAG 1 februari

Christian Ihle Hadland, piano

Christian Hadland har de senaste åren etablerat sig som en världspianist på de största scenerna i och utanför Europa. Inför sin ­Wigmore Hall-debut spelar Christian pianomusik av Janacek, Brahms och Chopin samt Griegs lyriska stycken.

Läs mer om Christian Ihle Hadland


Christian Svarfvar och Henrik Måwe
TORSDAG 1 mars

Christian Svarfvar, violin och Henrik Måwe, piano

Ett program där all musik är skriven av kvinnliga svenska tonsättarpionjärer: Elfrida Andrée, Alice Tegnér, Valborg Aulin och Amanda Maier-Röntgen.

Läs mer om Christian Svarfvar och Henrik Måwe


Bartosz Cajler, Jon Dahlkvist, Hanna Dahlkvist och Kersti Dahlkvist.
TORSDAG 8 mars

Dahlkvistkvartetten

Internationella Kvinnodagen uppmärksammas genom en konsert med musik av spännande kvinnliga tonsättare som Andrea Tarrodi, Grazyna Bacewisz och Valborg Aulin. Dahlkvistkvartetten är en av Sveriges mest eftersökta stråkkvartetter och är regelbundet inbjuden av Konserthus i Europa.

Läs mer om Dahlkvistkvartetten


Trio Lek med David Huang
TORSDAG 29 mars

Trio Lek med David Huang, piano, Guro Kleven Hagen, violin och Amalie Stalheim, violoncell

Davids brinnande intresse för kammarmusik har lett till en ny trio med Solistprisfinalist Amalie Stalheim, violoncell, och den norske violinisten Guro Hagen Kleven, i ett spännande program.

Läs mer om Trio Lek


Lisa Larson
TORSDAG 5 april

Lisa Larsson, sopran, Carl Johan Stjernström, klarinett och Alain Jacquon, piano

Sopranen Lisa Larsson sjöng förra säsongen tillsammans med Sinfoniettan. Hon sjunger i vår tillsammans med klarinettisten Carl Johan Stjärnström och pianisten Alain Jacquon i ett program som förutom Martinsson innehåller musik av Spohr, Debussy och Mozart, samt Schubert, ”Der Hirt”.

Läs mer om Lisa Larsson

 


Gothenburg Combo – Thomas Hansy och David Hansson.
TORSDAG 3 maj

Dick Harrison, berättare Gothenburg Combo, två gitarrer

Professor Dick Harrison och gitarristerna Thomas Hansy och David Hansson berättar i ord och ton om Sverige. Medeltid, Vasatid, ­Gustav III, 1800-tal och framåt med musik och tal sammanflätat.

Läs mer om Dick Harrison och Gothenburg Combo


Detta ABONNEMANG säljs här och hos Västerås Tourist Center.