sommarmusiker_2023_web_1120x747
10 maj 2023

Här är 2023 års sommarmusiker i Västmanland

Världens roligaste och viktigaste sommarjobb är tillsatt!

Nu är det klart vilka som fått jobbet som sommarmusiker hos Västmanlandsmusiken. Vi är oerhört stolta att kunna presentera tre musikgrupper till den årliga turnén inom äldreomsorgen.

Årets sommarmusiker är ute 9 veckor i sommar, från vecka 24 till 32, och turnén består av drygt 150 spelningar på vårdavdelningar, mötesplatser och servicehus i Västmanlands län.

Dessa tre ensembler har valts ut för det ärofyllda uppdraget 2023:

 

Sommartrion

Består av Robin Norrgård, tenor, Sofia Dahlén, flöjt, och Mischa Carlberg, piano. Alla tre är studerande vid Musik- och operahögskolan, Mälardalens universitet, på Västerås slott. Vi har lärt känna varandra under studieåren och spelat på flertalet konserter på olika scener runt om i landet. De bjuder på en blandad repertoar med välkända örhängen inom kammarmusik, klassisk musik och visa.

 

Duo Kall

En sång- och pianoduo som sätter en egen prägel på svensk jazz och visa. Med en blandning av nya och gamla traditioner framför de musiken i egna arrangemang. Pianisten Carl Hultstein och vokalisten Linn Edlund studerar tillsammans på Musikhögskolan vid Örebro universitet. De hittade varandra i sitt gemensamma intresse för att arrangera och spela improvisationsbaserad musik.

 

Två Toner

Består Lotta Vik på sång och Hjalmar Sjöberg på gitarr och sång. Duon tog avstamp under vakuumet av nedstängningar, när avsaknaden av luciatåg inspirerade dem att börja spela in luciavisor tillsammans. Efter detta har de fortsatt på samma spår där folkkära sånger arrangeras om för gitarr och stämsång, gärna i en jazzigare tappning. Hjalmar går på konstnärligt kandidatprogram i musikalisk gestaltning, inriktning komposition på Örebro Universitet och Lotta har avslutat sina studier på Musikteaterlinjen.

 


 

Om Sommarmusik inom vården
Sommarmusik inom vården är en årlig sommarturné med fri entré för äldreomsorgen i Västmanlands län. Den arrangeras och subventioneras av Västmanlandsmusiken i samarbete med Västerås stad. Musikerna erhåller lön och tar fram en repertoar anpassad till målgruppen. Arbetet består i att ge små konserter i sommarens tecken och turnén sträcker sig från 12 juni till 11 augusti sommaren 2023. Cirka 150 spelningar genomförs varje sommar. Alla äldreboenden i Västerås samt övriga Västmanland får besök cirka 2 gånger under turnén.

Mer information
Jesper Jelse, Musikproducent
072-534 70 21
jesper.jelse@vastmanlandsmusiken.se

Presskontakt
Madelene Ulfberg Marknads- och kommunikationschef
021-40 36 29, 073-964 89 89
madelene.ulfberg@vastmanlandsmusiken.se

 

 

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content