Stäng

FAKTA:
Period VT 2017
Priskategori D
Kontaktperson Christofer Ekströmer

Trio LEK

www.davidhuang.se

De är alla tre unga lovande musiker och har redan gjort sig en position i det klassiska musiklivet via framskjutna placeringar i tävlingar och solistframträdanden hos skandinaviska orkestrar. När David Huang, piano, Daniel Migdal, violin och Frida Fredrikke Waaler Waervågen, violoncell, spelar tillsammans som Trio Huang blir resultatet rent elektriserande. Där finns så mycket kärlek till musiken och lust att förmedla den till publiken att en konsert med dem blir till ett lyckopiller som verkar räcka hur länge som helst.

När de gästade Musik i Kullabygden och spelade pianotrior av Mozart, Ravel och Sofia Jernberg gav de prov på ett distinkt och precist spel i Mozarts trio i C-dur K458 och en nästintill överväldigande tolkning av Ravels många gånger orkestralt anlagda a-molltrio.

Solistprisvinnaren David Huang turnerar i vår regi även med en pianotrio tillsammans med Daniel Migdal och Frida Fredrikke Waaler Wærvågen.

David Huang vann Solistpriset 2014, Sveriges största tävling för klassiska musiker, och har därefter etablerat sig bland landets mest intressanta och framstående unga artister idag. Utsedd till Sveriges Radios P2 Artist in residence 2014-2016 gör David åtskilliga inspelningar och konserter både i radio och teve. Han framträder som solist, kammarmusiker och med orkestrar som Sveriges Radios Symfoniorkester, Göteborgs symfoniker och Gävle Symfoniorkester. Som P2 Artist har David också flitigt gästat flertalet radioprogram såsom Duellen tillsammans med Louise Hoffsten och Klassisk förmiddag.

David fick sitt första stora genombrott i 2012 när han vann prestigefyllda Vera Lotar- Schevchenko International Piano Competition i Yekaterinburg. Detta gjorde honom även historisk som förste svensk någonsin att vinna en pianotävling i Ryssland. Han framförde i finalen två konserter av Mozart och Liszt tillsammans med Ural Philharmonic Orchestra.

Daniel Migdal har etablerat sig som en av de mest lovande unga violinisterna i Sverige. Som solist har Daniel framträtt med bland annat Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna och Helsingborgs Symfoniorkester. Daniel är även en eftersökt kammarmusiker och har spelat med artister såsom Truls Mørk, Ulf Wallin och Quiroga-kvartetten. Han framträder regelbundet på kammarmusikfestivaler som Hardanger Musikkfest (Norge), Aspekte (Salzburg), Musik vid Siljan och Aurora Chamber Music Festival.

Norska cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen har studerat för aktade cellister såsom Truls Mørk, Frans Helmerson och Torleif Thedé-en. Som solist har hon framträtt med orkestrar som Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkestret, Münchner Rundfunkorchester och Zür-cher Kammerorchester och som kammarmusiker har hon hörts på bland annat Oslo kammermusikkfestival och Festspillene i Bergen. Frida Fredrikke var även en av de tre finalisterna i Solistpriset 2014.