Stäng

FAKTA:
HT 2017 runt 19 oktober
Priskategori E
Kontaktperson Christofer Ekströmer

Gould Piano Trio

www.gouldpianotrio.com

Gould Piano Trio jämfördes nyligen med den berömda Beaux Arts Trio för sin musikaliska eld och sin glöd för triogenren i Washington Post. De har varit i elden internationellt de senaste 20 åren, med början i ett första pris i Melbourne International Chamber Music Competition och därefter Rising Stars på  Europas alla stor konserthus. De senaste åren har de varit myckt på Wigmore Hall i London där de har spelat in för BBC, spelat alla Dvoraks Pianotrios och kommer nästa säsong att ge en hel Beethoven-cykel.

Deras skivlista innehåller inte bara de kända mästarna utan även smärre okända pärlor som de hittat i ett nära samarbete med klarinettisten Robert Plane. De har spelat in trios av Beethoven, Hummel och Dvorak, liksom Stanford och John Ireland. Förra året kom en skiva med musik av Beamish och Maxwell-Davies i en vilja att lyrta brittiska kompositörer.

De är nästa säsongs programläggare och Artistic Directors av Leeds International Chamber Season och är i höst inbjudna att spela rysk musik på revolutionsjubileet i Ryssland.

  • Lucy Gould – Violin
  • Alice Neary – Cello
  • Benjamin Frith – Piano