lördag

26 januari 2019

19:30
-20:40
Västerås, Västerås Konserthus, Stora salen
Västerås Sinfonietta

Ted Gärdestad & Västerås Sinfonietta – Signerat Peter Nordahl

På grammisnominerade albumet ”Ted Gärdestad – Signerat Peter Nordahl” placerade 2017 arrangören och producenten Peter Nordahl Ted Gärdestads röst i nytt fokus.
För första gången i svensk musik separerades originalsången från de ursprungliga analoga inspelningarna för att sedan få en helt ny inramning. Ted Gärdestads originalsång i nya arrangemang för orkester. På skivan framförs de nyskrivna arrangemangen av Norrköpings Symfoniorkester, och mottagandet blev lika lyriskt som musiken.

”Så här låter Sverige i sin renaste och helt klorofyllgröna form”, skrev krönikören Jan Gradvall i DI Weekend. ”

”Bedövande vackert”, tyckte Sveriges Televisions recensent Per Sinding-Larsen.

”Respektfulla omarbetningar som bär både solsken och livets saltstänk”, beskrev Dagens Nyheters Johanna Paulsson de elva spåren.

Versionen av folkkära ”Sol, vind och vatten” har i sin helt nya skepnad därefter legat etta på Svensktoppen sedan den gjorde entré i juli 2017.

Vid denna konsert med grammisbelönade Västerås Sinfonietta så ges äntligen möjlighet att uppleva alla sångerna från skivan live. På de två utsålda Stockholms-konserterna (Konserthuset 22/10 2017 och extrakkonsert på Konserthuset 14/1 2018) har det varit Gävle Symfoniorkester som tagit med publiken på resan, med Peter Nordahl som dirigent. Vi hör Ted och Kenneth Gärdestads sånger: från ’Ett stilla regn’ från debutalbumet 1972 till den allra sista inspelningen, ”I den stora sorgens famn” (1994); självklart inklusive folkkära favoriter som ”Himlen är oskyldigt blå” och ”Sol, vind och vatten”.

Dirigenten och kompositören Peter Nordahl har genom åren producerat uppmärksammade album med bland andra Agnetha Fältskog, Björn Skifs och Carola. Han fick häromåret en både en Guldbagge- och en Grammisnominering för musiken till filmen Monica Z. Han har även gjort två uppmärksammade och Grammisbelönade album med Sven-Bertil Taube under titeln ’Hommage”.

Detaljer

26 januari 2019, lördag
Västerås, Västerås Konserthus, Stora salen
495 kr
Arrangör: Västmanlandsmusiken
Rock/Pop/Country

Dela evenemanget!

Share on facebook
Share on twitter

Några andra kommande evenemang

Sven-Ingvars - En liten bit av Värmland

The Simon & Garfunkel Story

Jakob Hellman

Bokningsförfrågan Dans

  • Önskad period
  • Datumformat: MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • Datumformat: MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • :
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content