Stäng
Fredag 5 januari, 19:00 - 21:30 Västerås Konserthus, Stora salen, Västerås

Schlagerfest med Västerås Sinfonietta

Årets trettondagskonsert blir en schlagerfest utan dess like med två av våra mest folkkära artister. Det inte de kan om schlager är inte värt att kunna. ”Livet är en schlager” är namnet på en film och musikal av Jonas Gardell med en intrig som kretsar kring melodifestivalen. Björn Kjellman medverkade i filmen och liksom fyrabarnsmamman som har huvudrollen är han besatt av melodifestivalen. Fråga honom vilken låt som kom fyra 2003 och han sjunger den, på originalspråk dessutom, det må vara polska eller holländska.
Lotta Engberg måste väl i alla fall vara vår schlagerdrottning, älskad programledare för Lotta på Liseberg. Hon har deltagit i melodifestivalen många gånger. Först körade hon till norska Bobysocks 1985 och därefter har hon ställt upp med egna låtar som Fyra bugg & en Coca-Cola och 100 %, vid det här laget klassiker i schlagerrepertoaren.
Med Lotta och Björn i spetsen kan vi lova en fartfylld tillställning.
 
Per-Otto Johansson, dirigent.
Lotta Enberg, artist
Björn Kjellman, artist och konferencier

PROGRAM
Frack, smoking, kostym, kjol, festbyxor, långklänning eller kilt – klä dig i det du tycker är finast! Denna festkväll inleds med schlagerkonsert och fortsätter med wienervalser, mingel och dans i foajén.

På foajéscenen: Antes Partyband.

Trerätters supé i foajén kan förbokas och serveras innan konserten. Restaurangen öppnar kl 17.00.

Arrangör: Västmanlandsmusiken

Dans, Klassiskt/Orkester/Opera