Kör
söndag

7 april 2024

18:00
-20:00
Västerås Konserthus, Stora salen
100-295 kr

Orphei Drängar

Orphei Drängar anses som en av världens främsta manskörer. Genom att alltid eftersträva högsta möjliga kvalitet, samarbeta med de bästa solisterna, dirigenterna och orkestrarna, och regelbundet beställa nyskriven musik, vill OD gå i bräschen för manskörssångens utveckling i Sverige och i världen.

OD erbjuder publiken musik med igenkänning såväl som nya bekantskaper. Ånyo spänner kören sin konstnärliga båge, denna gång tillsammans med två av Sveriges mest etablerade barock- och folkmusiker, Erik Rydvall och Kristine West.

Kristine West är en flerfaldigt prisbelönt flöjtist med rötter i den hälsingska folkmusiken. Hon har gett ut tre album i eget namn, vilka fått fina recensioner internationellt samt spelas återkommande i Sveriges Radio P2. Kristine West har samarbetat med flera av landets orkestrar, och varvar egna projekt med att medverka i barockorkester- och operaproduktioner.

Nyckelharpsspelmannen Erik Rydvall har på senare år vuxit fram som en stjärna på den svenska folkmusikhimlen. Med sitt starka personliga uttryck, virtuosa spel och sin ständiga lust till nya utmaningar är han en hett eftertraktad musiker, ofta i samarbeten över genregränser, bland annat flamenco och med orkestrar. Erik Rydvall är medgrundare till den flerfaldigt prisbelönta folkmusiktrion Nordic.

Duon har spelat tillsammans sedan 2018, med turnéer i hela Norden och Tyskland, samt framträdanden vid Bachfestivaler, folkmusikfestivaler och kammarmusikscener. 2020 släppte de sitt gemensamma album, ”Dancing with Bach”, som utsågs till månadens album i Sveriges Radio P2. De har bland annat samarbetat med Drottningholms Barockensemble, multiinstrumentalisten Ale Möller, medverkat som solister i SVTs Kulturstudion tillsammans med orkestern vid Confidencen Opera & Music Festival, i SVT’s kulturprogram ”Kontrapunkt” och vid Riksmötets högtidliga öppnande 2021.

Detaljer

7 april 2024, söndag
Västerås Konserthus, Stora salen
100-295 kr
Rabatt för: Studerande, Barn/Ungdom t.o.m. 18 år
Arrangör: Orphei Drängar och Västmanlandsmusiken
Paus: Ja
Genre: Kör

Konserthusets bar och restaurang öppnar 1,5 h före föreställning.

Dela evenemanget!

Några andra kommande evenemang

Just nu finns det inga evenemang i den här genren! Se alla aktuella evenemang via knappen nedan.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content