Stäng
Torsdag 19 oktober, 19:00 - 21:00 Västerås Konserthus, Lilla salen, Västerås

Gould Piano Trio

Gould Piano Trio jämfördes nyligen med den berömda Beaux Arts Trio för sin musikaliska eld och sin glöd för triogenren i Washington Post. De har varit verksamma internationellt de senaste 20 åren, med början i ett första pris i Melbourne International Chamber Music Competition och därefter Rising Stars på Europas alla stora konserthus.
De senaste åren har de varit mycket på Wigmore Hall i London där de har spelat in för BBC, spelat alla Dvoraks Pianotrios och kommer nästa säsong att ge en hel Beethoven-cykel.
Trions skivlista innehåller inte bara de kända mästarna utan även smärre okända pärlor som de hittat i ett nära samarbete med klarinettisten Robert Plane. De har spelat in trios av Beethoven, Hummel och Dvorak, liksom Stanford och John Ireland.

De är nästa säsongs programläggare och Artistic Directors av Leeds International Chamber Season och är i höst inbjudna att spela rysk musik på revolutionsjubileet i Ryssland.

Gould Piano Trio består av Lucy Gould, violin, Alice Neary, violoncell, Benjamin Frith, piano och de ger ett program med musik av Rachmaninoff, Beethoven och Mark Simpson.

Ordinarie pris: 190 kr

Arrangör: Västmanlandsmusiken i samarbete med Västerås Kammarmusikförening

Kammarmusik