torsdag

28 mars 2019

13:00
-13:50
Västerås, Västerås Konserthus, Stora salen
Fri entré

Historien om en soldat

Välkommen till Lunchkonsert på torsdag 28/3 – fri entré!

Historien om en soldat – Ett nytt verk av elever från Carlforsska gymnasiesärskolans program för estetiska verksamheter i samarbete med musiker från Västerås Sinfonietta!

Beethoven och Stravinskij möts i den här spännande nytolkningen av den ryska folksagan ”Historien om en soldat”. Beethoven och Stravinskij var båda viktiga för sin tid och förändrade hur människan såg på klassisk musik. Båda två påverkades av krig – Beethoven 7:e symfoni uruppfördes för sårade soldater och Stravinksij skrev Historien om en soldat under första världskriget.
Genom att inspireras av musikaliska teman i Beethovens 7:e symfoni, beskriver verket hur en människas girighet kan bli hennes undergång. När en soldat börjar sin långa resa hem, på permission från kriget, träffar han ett ont troll som lovar honom rikedom bortom hans vildaste fantasier, i utbyte mot en sak – hans dyrbara fiol. Kommer soldat en ge upp sitt instrument, sin musik, sin själ?

Det här nya verket har skrivits av eleverna i samarbete med projektledaren Lucy Rugman, kompositören Andrew Smith, gitarristen Joakim Lundström och musiker från Västerås Sinfonietta.

Fritt spelrum är ett kompositionsprojekt för och med elever från Carlforsska gymnasiesärskolans program för estetiska verksamheter. Projektet ger eleverna en unik möjlighet att utveckla sina kreativa färdigheter och talanger. De får också erfarenheten och glädjen att vara med och uppträda i en fantastisk konsertlokal under professionella förutsättningar. Klarinettisten och projektledaren Lucy Rugman tillsammans med musiker från Västerås Sinfonietta har haft ett antal workshops med eleverna under hösten och våren.

De medverkande under konserten är elever från Carlforsska skolan, Lucy Rugman, Andy Smith, Joakim Lundström och en stråkkvartett från Västerås Sinfonietta

Detaljer

28 mars 2019, torsdag
Västerås, Västerås Konserthus, Stora salen
Fri entré
Arrangör: Västmanlandsmusiken
Barn & Unga, Kammarmusik

Dela evenemanget!

Share on facebook
Share on twitter

Några andra kommande evenemang

Familjeföreställning

Sune - Ensam Hemma

Familjeföreställning

Familjemusikalen Trazan & Banarne - Banankontakt

Lunchkonsert

Sopplunchkonsert med Sinfoniettans musiker

Bokningsförfrågan Dans

  • Önskad period
  • Datumformat: MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • Datumformat: MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • :
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content