onsdag

2 februari 2022

19:00
-21:30
Västerås Konserthus, Lilla salen
225 kr

Duo Amper Petrini, nyckelharpa och blockflöjt

Nyckelharpisten Emilia Amper och blockflöjtisten Anna Petrini djupdyker i repertoar med olika stilistiska förtecken men många gemensamma nämnare. Via en slags associationslek mellan genrerna bygger de en repertoar i jakt på det som gör att viss musik överlever, århundrade efter århundrade. Nordisk folkmusik får möta tidig musik (1200-1700) från Europas alla hörn. Folklåtar vävs ihop med dansmusik och sånger och blir ny musik. Egna arrangemang och nya kompositioner utgör konsertprogrammet.
I detta nära samarbetsprojekt blir nyfikenhet, lekfullhet och konstnärligt mod ledord. Vi ger oss ut på slak lina, utan att veta exakt vart vägen kommer att ta oss och kanske är det just detta som gör det spännande.

Emilia Amper är en av Sveriges mest namnkunniga folkmusiker, med både svensk och amerikansk Grammynominering, norska Spellemannsprisen, det nordiska kompositörspriset NPU-priset, Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan, världsmästartitel i nyckelharpa och Zornmärket i silver (riksspelman) i bagaget. Med djup kunskap om och kärlek till traditioner utforskar Emilia nyckelharpans möjligheter i musik som rör sig fritt över genregränserna. Hon har turnerat över hela Europa, i Kina, USA, Kanada, Namibia, Indien, Iran, Förenade Arabemiraten, Hongkong och Brasilien, både solo, med olika folk/världsmusik/jazzensembler och som solist med klassiska orkestrar.

Detaljer

2 februari 2022, onsdag
Västerås Konserthus, Lilla salen
225 kr
Rabatt för: Rabatt finns för Konserthusets vänner (gå 2 för 1)
Arrangör: Västmanlandsmusiken
Paus: Ja
Genre: Folkmusik

Konserthusets bar öppnar 1,5 h före föreställning. På barmenyn finns enklare varma rätter som soppa, pasta eller en kötträtt, snacks och fika. Till det vin, öl, kaffe eller läsk.

https://www.ticketmaster.se/event/610319

Dela evenemanget!

Share on facebook
Share on twitter

Några andra kommande evenemang

Just nu finns det inga evenemang i den här genren! Se alla aktuella evenemang via knappen nedan.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content