holmstrom_zylka_webb
18 juni 2024

Anna Holmström och Patrick Zylka får årets dansresidens i Sala

Ska utveckla verket Queens of Unwanted Things, som konfronterar problemet med nedskräpning i naturen.

Nu har 2024 års residensartister i Sala utsetts. Det blir konstnärliga ledaren, dansaren och koreografen Anna Holmström, tillsammans med kompositören, koreografiassistenten samt videografen Patrick Zylka, som kommer att spendera två veckor under september månad i Amatörteaterföreningen Cameleonternas lokaler i Sala.

Där ska de arbeta fram rörelsematerial för den interaktiva utställningen Queens of Unwanted Things. Så här beskriver artisterna själva sin tanke med verket:

“Queens Of Unwanted Things är en utställning i ständig rörelse som konfronterar problemet med nedskräpning i naturen. Genom livedans, fotografi, film och kostymdesign skapas en plats för djupgående dialog om mänsklig påverkan, där skräp omvandlas till innovation.”

Residenstagarna kommer under sin tid i Sala att fokusera på att utveckla vissa delar i produktionen. Så som hur solodansaren som rör sig genom utställningsrummet, att skapa musikkomposition samt att arbeta fram ett nytt visuellt konstverk till utställningen inspirerat av Sala och dess närliggande natur.

Residensverksamheten är ett samarbete mellan Västmanlandsmusiken, Sala kommun, Riksteatern Västmanland, Sala teaterförening och Sala Amatörteaterförening Cameleonterna. Det är Västmanlandsmusiken som är huvudansvarig och Cameleonterna är lokala värdar i Sala.

 


 

Om Västmanlandsmusiken Samtida dans & cirkus
Västmanlandsmusiken både driver och samarbetar i en rad olika projekt för att utveckla och tillgängliggöra dansen i hela länet. Regional musik, dans & nycirkus är den gren inom Västmanlandsmusiken där samarbetet med lokala arrangörer, föreningar och kulturinstitutioner runt om i länet bedrivs. En del av arbetet ägnas åt residensverksamhet.

Om Cameleonterna
Cameleonterna är en ideell förening för amatörteater som även bedriver kursverksamhet samt tar emot professionella gästspel. Varje år görs projekt som ofta är generationsövergripande. De arbetar för att amatörteatern förankras i samhället och för en konstnärlig yttrandefrihet. Att konsten och kulturen blir en plats för generationsövergripande möten, på lika villkor, är en viktig del av visionen. Föreningen har idag cirka 150 medlemmar, där merparten är barn och unga.

Frågor om Dansresidens
Anna-Karin Fredriksson
Danskonsulent
021-40 36 22
072-525 97 67
anna-karin.fredriksson@vastmanlandsmusiken.se

Presskontakt
Madelene Ulfberg
Marknads- och kommunikationschef
021-40 36 29
073-964 89 89
Madelene.ulfberg@vastmanlandsmusiken.se

 

Queens of Unwanted Things

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content