Stäng

Västmanlandsmusiken söker sommarmusiker!

Sommarmusiker

Världens roligaste sommarjobb?

Västmanlandsmusiken söker musiker till den årliga sommarturnén för äldre- omsorgen i Västmanlands län.

– Sommarmusik inom vården är en viktig del av den verksamhet vi erbjuder för de äldre med spelningarna på vårdavdelningar, mötesplatser och servicehus i hela länet. Vi är stolta över att kunna erbjuda denna turné kostnadsfritt för samtliga boenden och mötesplatser i Västmanlands län, säger Magnus Båge, producent för sommarturnéerna.

Turnén arrangeras i samarbete med Västerås Stad och sträcker sig från 21 juni till 13 augusti. Arbetet består i att ge små konserter i sommarens tecken. Turnén är uppdelad i två perioder och man söker två musikgrupper som får varsin period. Ansökan är öppen t o m 26:e februari.

– Sommarturnéerna har vi haft i många år och är enormt uppskattade och än mer i denna pandemitid. De musiker som fått dessa sommarjobb genom åren har mestadels varit duo- och trio-konstallationer. Det har varit svårare med större grupper då konsert-lokalernas storlek varierar, men som förra sommaren och säkerligen denna sommar sker alla spelningar utomhus så det öppnar ju upp för andra konstellationer såklart. Alla som utövar musik i någon form är välkomna att söka! Det är ett väldigt roligt och självständigt arbete, säger Magnus och fortsätter: – att kunna erbjuda musik för äldre är alltid viktigt, och nu viktigare än någonsin!

HUR GÖR MAN OM MAN VILL SÖKA JOBB SOM SOMMARMUSIKER?
Du hittar ansökan och vidare information här.

För mer info:
Magnus Båge, musikproducent
magnus.bage@vastmanlandsmusiken.se
072-092 22 29

Publiceringsdatum: Fredag 5 Feb, 2021

Nyhet, Västmanlandsmusiken, Sommarmusik

Vi använder cookies för att anpassa din upplevelse på våra sajter. Läs mer om cookies här.

Jag samtycker till cookies