Stäng

Konserthusets Vänners ungdomsstipendium 2020 till Niklas Lindberg

Ungdomsstipendium 2020

Niklas Lindberg tilldelas föreningen Konserthusets Vänners ungdomsstipendium 2020. Stipendiet har till syfte att uppmuntra ungdomars förkovran inom musik och dans. Stipendiebeloppet är 25 000 Skr.

Niklas Lindberg har sin musikaliska fostran i Västerås. Han var elev i Fryxellska skolans musikklasser och fick sin grundläggande utbildning vid Västerås kulturskola där han tränade sång och spelade piano. I domkyrkan fick han möjlighet att ta orgellektioner av domkyrkoorganisten Johan Hammarström. Gymnasietiden tillbringade Niklas vid Musikkonservatoriet i Falun där han fördjupade sitt pianospelande. I Falun kom intresset för att utforska musiken på egen hand och det väckte lusten att komponera. Grunden för sitt fortsatta komponerande lade han vid Gotlands tonsättarskola. Därefter påbörjade han sina studier i Oslo där han för närvarande genomgår kandidatutbildningen vid Norges Musikhögskole.

På bilden ses Niklas till höger, tillsammans med juryns ordförande Staffan Rune.

Läs mer

Publiceringsdatum: Onsdag 30 Sep, 2020

Nyhet, Konserthuset, Västmanlandsmusiken

Vi använder cookies för att anpassa din upplevelse på våra sajter. Läs mer om cookies här.

Jag samtycker till cookies