Stäng

Västerås Sinfonietta är nominerade till Grammis igen!

Västerås Sinfonietta har nominerats till Grammis 19 i kategorin ”Årets klassiska” för cd-skivan Anders Nilsson: Orchestral Works (Västerås Sinfonietta/Ollikainen/Sturfält/Takács-Nagy - dB Productions 2018).

Västerås Sinfonietta vann tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkester Grammis 2017 i kategorin ”Årets klassiska” för cd-skivan Mats Larsson Gothe: Symphony N0. 2, The Apotheosis of the Dance, The Autumn Diary. (dB Productions 2016).

– Jag är så glad! Vilken grej! Det är tredje gången Sinfoniettan blir nominerade till Grammis, varav vi vann en, i denna kategori. Det är en fantastisk bekräftelse för stadens orkester, säger Rikard Gateau, konstnärlig verksamhetschef, som tillsammans med tonsättaren Anders Nilsson och producenten Erik Nilsson närvarade vid fredagens presskonferens där alla nomineringar presenterades.

Skivan ges ut av dB Productions och producent är Erik Nilsson. Inspelningarna är gjorda i Västerås Konserthus. Anders Nilsson var Västerås Sinfoniettas tonsättarprofil säsongen 2016-2017.

Fakta
Under Grammis 19 kommer 22 Grammisar att delas ut i följande kategorier:

Årets album, Årets alternativa pop, Årets artist, Årets barnalbum, Årets dansband, Årets elektro/dans, Årets folkmusik, Årets hederspris, Årets hiphop, Årets hårdrock/metal, Årets jazz, Årets klassiska, Årets kompositör, Årets låt, Årets musikvideo, Årets nykomling, Årets pop,  Årets producent, Årets rock, Årets specialpris, Årets textförfattare samt Årets visa/singer-songwriter.

Utöver dessa priser delas ett stipendium ut av Ifpi Sverige och Oatly till Årets hållbara artist.

För mer info
Rikard Gateau, tfn 070-727 49 19, rikard.gateau@vastmanlandsmusiken.se

Publiceringsdatum: Fredag 14 Dec, 2018

Nyhet, Sinfoniettan, Konserthuset, Västmanlandsmusiken, Västerås Sinfonietta, Grammisnominerade

Vi använder cookies för att anpassa din upplevelse på våra sajter. Läs mer om cookies här.

Jag samtycker till cookies