Stäng

Lyckad Musikfestival i Konserthuset!

Västerås Sinfoniettas och Västmanlandsmusikens säsongsöppning med Musikfestival bjöd på ett program som uppskattades starkt av publik och besökare.

– Jag är glad att vi kunde presentera årets Musikfestival med sådant gensvar från publik och artister, säger Rikard Gateau, konstnärlig verksamhetschef.

Musikfestivalen inleddes fredag 31 augusti med konserten Klassiskt i folkton med Emilia Amper på nyckelharpa mellan Haydns satser. Två dagar tidigare hade Sinfoniettan och chefsdirigent Simon Crawford-Phillips framfört konserten vid Östersjöfestivalen i Berwaldhallen, Stockholm, med stående ovationer.

– Klassiskt i folkton blev en fantastisk konsert som verkligen förmedlade spelglädje. Familjekonserten Babar lockade massor av barnfamiljer. Kammarkonserten med Kungsbacka pianotrio blev överfull och extrastolarna tog slut. Grundkurs med Dan var också en fullträff både publikt och innehållsmässigt med pampig avslutning då Kungsbackatrion avslutade med en Schumanntrio. Gränslös med Iiro Rantala blev en milstolpe konstnärligt och extranumret Believe, Beleft, Below fick både orkester och publik att fälla tårar av andakt. På söndagen fortsatte festivalen på Strömsholms slott för en mycket uppskattad publik. Vi ska vässa festivalen till nästa år då vi kommer åter, säger en stolt Rikard Gateau.

 

Publiceringsdatum: Onsdag 5 Sep, 2018

Nyhet, Konserthuset, Västmanlandsmusiken, Biljetter, Västerås Sinfonietta

Vi använder cookies för att anpassa din upplevelse på våra sajter. Läs mer om cookies här.

Jag samtycker till cookies