Stäng

Konserthusets Vänners ungdomsstipendium 2018 tilldelas Cassandra Arnmark

PRESSMEDDELANDE 2018-09-05

Cassandra Arnmark, Västerås, tilldelas föreningen Konserthusets Vänners ungdomsstipendium 2018. Stipendiet har till syfte att uppmuntra ungdomars förkovran inom musik och dans. Stipendiebeloppet är 25 000 Skr.

Så här motiverar juryn sitt val:

Cassandra Arnmark har målmedvetet och energiskt erövrat sina kunskaper inom dansens många uttrycksformer och stilar. Hennes brinnande engagemang och starka passion för dans – särskilt modern dans – har från grundutbildningen i Västerås lett till högre studier vid Codarts danshögskola i Rotterdam. Hon är en driven professionell dansare med en tydlig vision att förmedla dansens inneboende kraft.

Cassandra Arnmark har vigt sitt liv åt dansen och utövat många av dess former. Grunden för sin utbildning som dansare la hon i Västerås genom Västerås Danscenter, Fryxellska skolans danslinje och Carlforsska gymnasiets estetiska program med inriktning på klassisk dans. Cassandra har ägnat sig åt och prövat flera dansstilar som modern dans, jazz, balett, hip-hop, disco-dans med flera. Internationella framgångar fick hon i unga år som tävlingsdansare i såväl världsmästerskap som europeiska mästerskap. Topplaceringar nådde hon främst inom jazzdans och modern dans. För närvarande går hon på den välrenommerade danshögskolan Codarts i Rotterdam. Det är ett fyraårigt Bachelor Program på heltid och hösten 2018 påbörjar hon sitt avslutande år som är en praktikperiod på två skilda danskompanier, ett är beläget i Holland och det andra är Skånes Dansteater i Malmö. Hennes fokus är fram för allt modern dans.

– Jag är så otroligt glad och tacksam för stipendiet, det betyder så mycket att få stöd att kunna fortsätta med dansen och förhoppningsvis jobba som professionell dansare. Nu sista året gör vi praktik och stipendiet hjälper otroligt mycket, för att täcka kostnader i samband med praktiken och även för möjligheten att göra auditions för att kunna få jobb. Det är helt fantastiskt, säger Cassandra Arnmark.

 

För mer info:

Staffan Rune – juryns ordförande, styrelseledamot i Konserthusets Vänner.
Tel 072-546 35 20

Rikard Gateau – konstnärlig verksamhetschef, Västmanlandsmusiken, styrelseledamot i Konserthusets Vänner, medlem i juryn.
Tel 070-727 49 19

 

www.konserthusetsvanner.se

Konserthusets vänner är en förening som vill stödja verksamheten i Västerås konserthus och bidra till en positiv utveckling av Västerås stad som en levande och aktiv musikstad. Varje år delar därför Konserthusets vänner ut ett stipendium till en ung och lovande musiker eller dansare med anknytning till Västmanlands län. Stipendiet kan sökas av musiker och dansare som är mellan 15 – 25 år. Det ska ge ungdomar möjligheter att utvecklas inom sina konstnärliga områden och ge stimulans och inspiration till fortsatt arbete med den passion som så många begåvade ungdomar brinner för. Det blir en bekräftelse på deras konstnärliga talanger och starka drivkrafter inom de estetiska uttrycken musik och dans. De är värda all den uppmärksamhet de kan få genom stipendiet.

Foto: Joel Hillbom, LDL Media

Publiceringsdatum: Onsdag 5 Sep, 2018

Nyhet, Konserthuset, Västmanlandsmusiken, Ung & Lovande, Konserthusets Vänner

Vi använder cookies för att anpassa din upplevelse på våra sajter. Läs mer om cookies här.

Jag samtycker till cookies