Stäng

Västerås Sinfoniettas musiker åter på 60 %

PRESSMEDDELANDE 2017-11-30

Västmanlandsmusikens styrelse har tagit beslut om budget för 2018:

Västerås Sinfoniettas musiker åter på 60 %

Västmanlandsmusikens styrelse fattade i dag beslut om budget för 2018 samt prognos för 2019–2020 för Västmanlandsmusiken. I budgetbeslutet ingår att tjänstgöringsgraden för musikerna i Västerås Sinfonietta utökas till 60 % under 2018. Utökningen kommer att göras i två steg: från 1 januari till 55 % och från 1 juli till 60 %.

Styrelsens ordförande Anders Teljebäck:

– Inför 2018 tillförde huvudmännen 1 miljon kronor till Västmanlandsmusiken för att kunna erbjuda musikerna i Sinfoniettan möjlighet till utökad tjänstgöring. Under året har Västmanlandsmusiken jobbat mycket framgångsrikt för att minska kostnaderna och öka intäkterna. Vi kan se mycket positivt på framtiden. Jag är väldigt glad över att vi åter kan erbjuda tjänstgöring på 60 % för musikerna.

Michael Käck, direktör:

– Miljonen från huvudmännen är ett fantastiskt tillskott, som visar att våra ägare tydligt ställer sig bakom Västmanlandsmusikens verksamhetsidé och är villiga att satsa. Vi jobbar också i en ny, mer sammanhållen och slimmad organisation vilket ger oss minskade personalkostnader. Vi har även en strategi för att öka våra intäkter, vilket gett resultat redan under detta år. I den strategin finns bl.a. Sinfoniettan med som en bärande del. Som jag ser det är vi i början av en ny era för Västmanlandsmusiken.

Publiceringsdatum: Torsdag 30 Nov, 2017

Nyhet, Sinfoniettan, Konserthuset, Västmanlandsmusiken

Vi använder cookies för att anpassa din upplevelse på våra sajter. Läs mer om cookies här.

Jag samtycker till cookies