Stäng

Ny administrativ chef vid Västmanlandsmusiken

Jan-Erik Sahlberg har anställts som administrativ chef vid Västmanlandsmusiken från 1 januari 2018. Han kommer närmast från en befattning som chef för fastighets- och serviceavdelningen vid Stockholms konstnärliga högskola (Dans och Cirkushögskolan, Operahögskolan och Stockholms dramatiska högskola).

Jan-Erik Sahlberg har en bred administrativ kompetens och en gedigen erfarenhet av ekonomistyrning, budget, redovisning och personalfrågor. Han har mångårig erfarenhet som chef i politiskt styrda organisationer, t ex skolchef i Järfälla, förvaltningschef vid Operahögskolan och prefekt vid Musikhögskolan i Örebro.

Jan-Erik Sahlberg har en förvaltningsutbildning inom Heads of University Management med inriktning mot förvaltningsledning och styrning. Ursprungligen är Jan-Erik musikpedagog och är väl förtrogen med och har ett starkt intresse för Västmanlandsmusikens verksamhetsområde.

Rekryteringen av administrativ chef har gjorts i samverkan med Västerås stads HR-Centrum och följt stadens upplägg för chefsrekrytering.

Arbetsgivarens förslag att tillsätta Jan-Erik Sahlberg har förhandlats enligt MBL § 11 och de fackliga parterna har inte haft några invändningar mot detta.

Michael Käck, direktör:
Med sin långa och gedigna erfarenhet av administrativa och ekonomiska processer har Jan-Erik Sahlberg den kompetens som vi har eftersökt och han kommer att bidra med pusselbitar som organisationen saknar. Jag är verkligen glad att kunna knyta honom till oss.
Att Jan-Erik dessutom har erfarenhet av fastighets- och serviceområdet blir ett extra kunskapstillskott, som vi kommer att ha nytta av i driften av Västerås Konserthus.

Jan-Erik Sahlberg:
Som administrativ chef hoppas jag kunna bidra med kunskaper inom de efterfrågade sakområdena, en god organisatorisk och pedagogisk förmåga, en djup förståelse av Västmanlandsmusikens verksamhetsområden samt en lust och vilja att få driva utveckling och bidra till en verksamhet som jag tycker är oerhört viktig.

För mer information, kontakta:

Michael Käck, direktör, 070-617 84 00, michael.kack@vastmanlandsmusiken.se
Jan-Erik Sahlberg, 070-879 75 74, janeriksahlberg@gmail.com

Publiceringsdatum: Torsdag 19 Okt, 2017

Nyhet, Västmanlandsmusiken

Vi använder cookies för att anpassa din upplevelse på våra sajter. Läs mer om cookies här.

Jag samtycker till cookies