Stäng

Höstens kammarmusikserie

Västmanlandsmusiken presenterar i höst flera högklassiga kammarmusikkonserter i Västerås Konserthus, med nationellt och internationellt kända musiker. För kammarmusikserien finns möjlighet att teckna abonnemang till ett förmånligt pris. Välkommen till stora konserter i det lilla formatet.

- Kammarmusikabonnemanget ger en möjlighet att sätta fokus på det nära mötet mellan publik och artist, och mellan publik och musik, berättar Christofer Ekströmer som är producent vid Västmanlandsmusiken. Som publik på kammarmusikkonserter kommer man musikern nära, själva konsten är nära och det ger en storartad upplevelse. Genom att ha ett abonnemang så ger man sig själv chansen att prioritera dessa unika konstupplevelser med högst levande musiker, alldeles nära.

- En konsertintroduktion en timme före konserten ger dessutom möjlighet att få mera vetande om själva den klingande musiken, och så ger abonnemangets programläggning effekten att man i oktober och november kan gå på konsert och höra klassisk musik i Konserthuset, orkestern varvad med kammarmusik. Tänk vilken fördel! avslutar Christofer Ekströmer.

Förmåner som abonnent hösten 2017
-
Högklassiga konserter med nationellt och internationellt kända musiker.
- Konsertintroduktion med kvällens musiker/kunniga musikpersonligheter samt något enkelt mousserande att dricka före varje konsert.
- En abonnentgåva (värde ca 110 kr).
- Möjlighet att vid varje konsertintroduktion välja konsertplats i salongen.

Kostnad
Abonnemanget kostar 910 kr. (Ord.pris 1 140 kr.)
För medlemmar i Västerås Kammarmusikförening och Konserthusets Vänner kostar ett abonnemang 670 kr.

Teckna abonnemang
Abonnemang tecknas hos Västerås Tourist ­Center, 021-39 01 00.

Vill du veta mer?
Kontakta producent Christofer Ekströmer christofer.ekstromer@vastmanlandsmusiken.se.

KAMMARMUSIK KONSERTER I KONSERTHUSET HÖSTEN 2017

Torsdag 5 oktober: Aarne Pelkonen, baryton och Matti Hirvonen, piano. Med anledning av att Finland firar 100 år, så gör Aarne och Matti en konsert med finska romanser av Kuula, Sibelius m fl. Aarne Pelkonen sjunger denna säsong på Stadstheater in Oldenburg, Tyskland, och Matti Hirvonen är en mycket ­välkänd svensk pianist.

Torsdag 19 oktober: Gould Trio är en härlig engelsk pianotrio som spelar musik av Beethoven, Mark ­Simpson och Rachmaninoff. De är välsedda gäster i ­Wigmore Hall i London och har där spelat Dvoraks samtliga trios.

Torsdag 2 november: Borodinkvartetten. Ryska Borodinkvartetten ­anses som en av vår tids mest framstående stråkkvartetter. Kvartetten bildades 1945 i ­dåvarande Sovjetunionen under namnet ­Moskvas filharmoniska kvartett. Tio år senare tog man namnet Borodinkvartetten efter den ryske kompositören Alexander Borodin. De spelar kvartetter av Tjajkovskij, Sjostakovitj och Myaskovskij i Stockholm, Malmö och ­Västerås denna höst.

Tisdag 7 november: Operabyrån - Mystikens systrar. Scenisk konsert med sånger och instrumentalmusik från medeltid till barock.

Torsdag 9 november: Gunnar Idenstam, orgel och Lisa Rydberg, fiol. Bach på Svenska. Folkmusik som ­Johann ­Sebastian skulle ha spelat den. Gunnar är en av Sveriges mest lysande organister och Lisa Rydberg är väl känd inom den svensk ­folkmusikvärlden.

Torsdag 16 november: Daniel Hope, violin och Simon Crawford-Phillips, piano. Vår chefsdirigent i Sinfoniettan möter världs­violinisten Daniel Hope i en kväll med sonater för violin och piano. De har flera konserter i Europa i september och passar på att göra en konsert i Konserthuset när Daniel Hope skall spela med Sinfoniettan dagen efter.

Torsdag 23 november: Höör Barock är en 12 musiker stark barock­ensemble under blockflöjtsmästaren Dan Laurins ledning. De kom hösten 2016 ut med sin första skiva, på svenska ­prestigebolaget BIS. Solist på skivan är också cembalisten Anna Paradiso.

Läs mer om konserterna och abonnemanget här.

Publiceringsdatum: Fredag 5 Maj, 2017

Nyhet, Konserthuset, kammarmusik

Vi använder cookies för att anpassa din upplevelse på våra sajter. Läs mer om cookies här.

Jag samtycker till cookies