Stäng

Michael Käck ny direktör

Michael Käck Direktör

Västmanlandsmusikens styrelse har utsett tillförordnad direktör Michael Käck till ordinarie direktör för Västmanlandsmusiken från och med 11 april 2017.

Rekryteringsprocessen av ny direktör påbörjades i mitten av december 2016. Ledningsgruppen, som bestod av styrelsens arbetsutskott, kom efter samråd med de två andra medarbetargrupperna fram till att inte gå vidare med någon av de sökande kandidaterna i februari 2017. Skälen var flera men framförallt var bedömningen att ingen av kandidaterna skulle tillföra något som kompetensmässigt inte redan finns inom organisationen. En gemensam bedömning i alla tre grupperna var också att detta skapar möjlighet att hitta nya organisatoriska lösningar inom ramen för nuvarande organisation.

Arbetsgivarens förslag att utse Michael Käck har förhandlats enligt § 11 Medbestämmandelagen och de fackliga parterna har inte haft några invändningar mot detta.

Styrelsens ordförande Anders Teljebäck:

– Michael Käck har lång och gedigen erfarenhet och kan Västmanlandsmusikens verksamhet efter tio år som kommunikationschef. Västmanlandsmusiken har en fantastisk verksamhet som byggs upp av skickliga medarbetare inom organisationens alla områden.

– Jag ser mycket positivt på att styrelsen tillsammans med representanter för medarbetarna och fackliga företrädare kommit fram till den här lösningen. Det ger oss stabilitet och gynnsamma förutsättningar att arbeta vidare utifrån.

 Michael Käck, direktör:

– Efter många år i organisationen är jag stolt över att få axla uppdraget som direktör för Västmanlandsmusiken. Jag känner så starkt för den här fina verksamheten och ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla den tillsammans med alla oerhört kompetenta medarbetare.

Publiceringsdatum: Onsdag 12 Apr, 2017

Nyhet, Sinfoniettan, Konserthuset

Vi använder cookies för att anpassa din upplevelse på våra sajter. Läs mer om cookies här.

Jag samtycker till cookies