Stäng

Simon Crawford Phillips chefdirigent

Västmanlandsmusiken och Västerås Sinfonietta har glädjen att presentera Simon Crawford Phillips som ny chefdirigent och konstnärlig rådgivare för perioden 2017–2020. I uppdraget att utveckla Sinfoniettan kommer han att göra 4–6 produktioner per säsong, varav minst tre abonnemangskonserter.

Rikard Gateau, orkesterchef:
– Simon Crawford Phillips är en sann musikant med mycket positiv energi, stort kontaktnät och spännande programidéer. Han kommer att fungera som både dirigent och ibland även pianist vid sina konserter och jag ser mycket fram mot att samarbeta med honom. Han är precis vad vi behöver och passar oss och vår publik perfekt där vi står idag.

Simon Crawford-Phillips:
– Hela mitt liv har jag kunnat ägna mig åt att spela och studera kammarmusik. Därför känns det otroligt meningsfullt att kunna arbeta med Västerås Sinfonietta, egentligen en kammarensemble i storformat. Ihop med denna underbara, talangfulla och hängivna ensemble är min ambition att skapa program som belyser musiken på nya och oväntade sätt och griper tag i publiken. I Västerås enastående Konserthus har orkestern sitt idealiska hem och jag ser så fram emot att påbörja resan mot nya spännande mål tillsammans med Sinfoniettan.

Simon Crawford-Phillips gör karriär med enastående bredd – pianosolist, kammarmusiker och dirigent. Han gjorde sin debut med Sveriges Radios Symfoniorkester 2013 och har därefter dirigerat English Chamber Orchestra, Dalasinfoniettan, Musica Vitae och Västerås Sinfonietta. Som solist har Simon spelat med bl a Scottish Chamber Orchestra, St. Martins in the Fields, BBC Scottish Symphony och som kammarmusiker framträder han med världsartister som Malin Broman, Colin Currie, Pekka Kuusisto och Anne Sofie von Otter. Simon är en av grundarna av Stockholm Syndrome Orchestra, som söker nya vägar i konsertformen, och Kungsbacka Piano Trio, en av världens främsta i sitt slag. Han är gästlärare på Högskolan för scen och musik i Göteborg och Royal Academy of Music i London.

Publiceringsdatum: Onsdag 1 Mar, 2017

Nyhet, Sinfoniettan, Konserthuset

Vi använder cookies för att anpassa din upplevelse på våra sajter. Läs mer om cookies här.

Jag samtycker till cookies