Stäng

Succé för Weeping Willows och Sinfoniettan

Det blev succé för Weeping Willows och Västerås Sinfonietta med Broken Promise Land 1997-2017 – utsåld premiär 17/2 och ytterligare två fulla hus 18/2!

Så här skrev recensenten Sophia Sinclair i VLT:

"Kvällens möte mellan Västerås Sinfonietta och Weeping Willows i Västerås konserthus är ingenting annat än en fulländad kärlekshistoria. En sådan romans som det berättas om i generationer, vars gnista aldrig riktigt bleknar.

Konceptet är vedertaget: en symfoniorkester och ett popband som närmar sig varandra i hopp om att uppnå symbios.

Oftast infinner sig inte stämningen riktigt - det blir lätt en strategi för att på ett krystat sätt blåsa liv i avdankade låtar från en B-sida med minst ett decennium på nacken. Men i kväll, i Västerås konserthus, blir Weeping Willows repertoar i nya arrangemang av Pål Svenre regelns undantag.

Konsertens första del är helt dedikerad till "Broken Promise Land" - skivan som bandet fick sitt genombrott med för 20 år sedan. De tolv låtarna har en mognad i sina texter som ändå låter den blåögda, naiva synen på kärleken flimra förbi. Orden får bottenlös tyngd av skörheten i Magnus Carlsons mjuka vibrato, som blandas upp med röstens okuvliga styrka. Dynamiken mellan honom och Sinfoniettan är perfekt friktionsfri; det är en så fulländad ljudbild att låtarnas millisekunderstystnader fylls upp av snyftningar från publiken. Under titelspåret "Broken Promise Land" avlöser de stående ovationerna varandra. Euforin mattas inte av efter pausen då senare låttillskott framförs, utan Västerås Sinfonietta blomstrar och bygger upp större crescendon som får blöda in i sångerna.

Undertecknad lämnar konserthuset lätt musikaliskt traumatiserad efter uppbrottet mellan bandet och orkestern. De var ju menade för varandra."

 

 

 

Publiceringsdatum: Onsdag 28 Dec, 2016

Nyhet, Sinfoniettan, Konserthuset

Vi använder cookies för att anpassa din upplevelse på våra sajter. Läs mer om cookies här.

Jag samtycker till cookies