Stäng

Sinfoniettan utsedd till "Årets kulturbevarare 2016"

Den 9 maj fick Sinfoniettan utmärkelsen "Årets kulturbevarare 2016" av Västmanlands Kulturmiljöförening "för långvarig och enastående kulturgärning med mångfacetterat engagemang och rikhaltiga upplevelsevärden". Utdelare av diplomet var landshövdingen av Västmanland, Minoo Akhtarzand. Det var den tionde gången som kulturmiljöföreningen utsåg en värdig kulturbevarare och det var första gången som en musikutövare fått denna utmärkelse.

- Det kändes verkligen ärofyllt och glädjande, detta är Sinfoniettan värda! säger orkesterchef Rikard Gateaus som tog emot diplomet tillsammans med Mats Sindenius.

Västmanlands Kulturmiljöförening har som syfte att främja bevarandet av länets kulturmiljöer. I länet finns ett rikt utbud av kulturhistoriskt viktiga byggnader och miljöer. Bevarandet ska ske genom opinionsbildning kombinerat med ekonomiskt stöd. Föreningen bildades  2003. Omkring 200 privatpersoner är idag medlemmar. Dessutom är tio företag anslutna till föreningen.

Publiceringsdatum: Fredag 20 Maj, 2016

Sinfoniettan

Vi använder cookies för att anpassa din upplevelse på våra sajter. Läs mer om cookies här.

Jag samtycker till cookies